Site Loader
Ter Coutere 7 | 8531 BAVIKHOVE
Ter Coutere 7 | 8531 BAVIKHOVE

Artikel 1

De dienstverlening van advocatenkantoor Armalex wordt verzorgd door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Advocatenkantoor Demeyere Nico met zetel te 8531 Bavikhove, Ter Coutere 7, KBO-nr. 0833.258.308. De zaakvoerder is Nico Demeyere, advocaat lid van balie West-Vlaanderen. Verwijzingen naar Armalex in deze algemene voorwaarden dienen gelezen te worden als verwijzend naar de BVBA Advocatenkantoor Demeyere Nico

Artikel 2

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten geleverd door de advocaten van Armalex Bij gebeurlijke tegenstrijdigheid hebben deze voorwaarden voorrang op de algemene voorwaarden van de cliënt, behoudens andersluidend schriftelijk akkoord tussen partijen

Artikel 3

De overeenkomst komt steeds tot stand tussen Armalex en de cliënt, behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen. Deze overeenkomst komt tot stand uiterlijk op het ogenblik dat Armalex haar diensten voor de cliënt aanvangt. De verbintenissen van Armalex betreffen inspanningsverbintenissen.

Artikel 4

Armalex rekent haar werkzaamheden aan door facturatie van haar ereloon en gebeurlijke kosten. Op verzoek van de cliënt wordt een detail van deze prestaties toegestuurd. Het tarief van de erelonen wordt aangerekend in functie van de complexiteit van de zaak, de inzet en de dringende aard ervan. Er wordt gerekend in tijdseenheden, waarbij de basiseenheid één tiende van een uur is.

Het ereloon is de vergoeding voor de intellectuele prestaties en voor de tijdsbesteding van de advocaat. Het ereloon wordt per uur berekend. Het standaard uurtarief bedraagt tussen 120,00 EUR en 150,00 EUR. Dit standaard tarief kan worden aangepast in functie van de complexiteit en het belang van het dossier, en in functie van het behaalde resultaat (zgn. “success-fee”). Er worden bovenop het ereloon géén administratie- of secretariaatskosten noch kilometervergoedingen in rekening gebracht.

Armalex behoudt zich het recht voor om aan de cliënt voor de aanvatting van haar diensten en tijdens de uitvoering ervan een provisie te vragen en om haar werkzaamheden slechts aan te vatten/voort te zetten na de betaling ervan. Een ereloonstaat van Armalex dient binnen de 14 dagen na datum van de ereloonstaat schriftelijk, aangetekend en gemotiveerd geprotesteerd te worden. Ieder protest na die datum wordt als laattijdig beschouwd. Alle ereloonstaten zijn contant en zonder korting betaalbaar op de zetel van Armalex.

In geval van laattijdige betaling is de cliënt van rechtswege en zonder dat een aanmaning verschuldigd is, gehouden tot betaling op de openstaande bedragen van een nalatigheidsinterest van 10% vanaf de datum van de ereloonstaat, alsook tot een forfaitaire schadevergoeding van 10%. In geval van wanbetaling behoudt Armalex zich het recht voor hetzij de uitvoering van haar werkzaamheden in alle dossiers met de bewuste cliënt te schorsen, hetzij de integrale samenwerking met de cliënt meteen te beëindigen, zonder dat Armalex daardoor tot enige vergoeding gehouden kan zijn voor de schade die de cliënt daardoor zou lijden.

Artikel 5

Armalex stort de bedragen die zij voor haar cliënt ontvangt meteen door naar de cliënt tenzij anders overeengekomen. Armalex mag van de bedragen die zij op haar derdenrekening voor de cliënt ontvangt de sommen inhouden die de cliënt haar nog verschuldigd is op grond van openstaande facturatie. Armalex zal die cliënt daarvan op de hoogte brengen. Die bedragen die Armalex op haar derdenrekening ontvangt en die voor derden bestemd zijn, stort zij meteen door naar deze derden, tenzij anders overeengekomen.

Artikel 6

Alle advocaten van Armalex zijn via de Orde van Advocaten verzekerd in beroepsaansprakelijkheid, dit tot een bedrag van 1.250.000,00 EUR per schadegeval. De cliënt gaat ermee akkoord dat dit bedrag steeds zal volstaan als vergoeding van de gebeurlijke schade die hij zou lijden ingevolge een gebeurlijke beroepsfout in hoofde van Armalex en haar advocaten. Indien de bovenvermelde verzekering de schade niet zou dekken, dan is de door Armalex, haar advocaten en aangestelden totaal verschuldigde schadevergoeding (zowel contractueel als buitencontractueel) steeds beperkt tot een bedrag dat hoogstens gelijk kan zijn aan het totale bedrag van de facturatie, excl. BTW, dat werd aangerekend in het dossier waarin de aansprakelijkheid wordt weerhouden, en zo er geen dossier is tot maximaal 5.000,00 EUR per schadegeval. Bij een gebeurlijk verschuldigde schadevergoeding zijn steeds uitgesloten indirecte schade, gevolgschade, gebruiksderving of winstderving geleden door de cliënt of door derden.

Artikel 7

Alle door Armalex gemaakte adviezen, contracten, conclusies en alle overige documenten ongeacht in welke vorm, kunnen niet door de cliënt of door derden gebruikt of bewerkt worden, behoudens met uitdrukkelijke voorafgaandelijke schriftelijke toestemming vanwege Armalex.

Artikel 8

Iedere partij kan de overeenkomst ten allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder motivering beëindigen. De cliënt dient dan alle door Armalex geleverde prestaties en kosten meteen te voldoen. Armalex is nooit aansprakelijk voor schade die zou voortvloeien uit de beëindiging van haar overeenkomst met de cliënt.

Artikel 9

Armalex archiveert na beëindiging van elke opdracht het dossier en bewaart dit voor een periode van vijf jaar. Daarna heeft Armalex het recht om het dossier te vernietigen.

Artikel 10

Alle overeenkomsten gesloten tussen Armalex en de cliënt vallen onder het Belgisch recht. In geval van betwisting, zijn uitsluitend de bevoegde rechtbanken van Kortrijk bevoegd om kennis te nemen van het geschil.

Post Author: NicoD

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *